De Triangel Franeker

De zuidrand van Franeker wordt gevormd door het spoorlijn Harlingen-Leeuwarden.  Naast het station is een driehoekige ‘restlocatie’ ingevuld met een woongebouw voor zorgbehoeftige ouderen.  De hoofdentree voor het gebouw is in de noordelijke punt van de twee vleugels, tegenover woningen uit de vroeg 20e eeuw aan drie kanten. De 16 woningen zijn aan de oost- en westzijden over 2 lagen verspreid.  Langs het spoor zijn de bergingen en een nevenentree geplaatst.  De driehoekige vorm zorgt voor een beschut binnenhof, een buitenruimte voor de bewoners. Het gebouw is bekleed met een rode baksteen op begane grond, terwijl de verdieping een licht creme steen heeft gekregen; de tweedeling in kleur zorgt voor een goede inpassing in de bestaande, historische omgeving.

Locatie
Franeker
Opdrachtgever
Bouwbedrijf Lont, St. Annaparochie
Programma
16 zorg appartementen
centrale hof
bergingen