‘No man is an island’, John Donne (1624)

Een architectenbureau is evenmin een eiland, maar een onderdeel van een gemeenschap en van de wereld. We hebben als mensen, maar ook als bedrijven een verantwoordelijkheid om een duurzame en leefbare samenleving met elkaar te maken. Alynia neemt deel aan de samenleving op meerdere wijzen, maar met evenveel plezier en voldoening.

Bond Nederlandse Architecten

Alynia Architecten is reeds ruim 35 jaar lid van de BNA, branchevereniging van architectenbureaus in Nederland, en sinds 2016 een BNA Erkend Bureau. Gerry Meagher, architect-directeur van Alynia, is al sinds 1992 lid van de BNA en was van 2004 tot 2010 bestuurslid van BNA Kring Friesland, waarvan twee jaar als voorzitter.

 

 

American Institute of Architects

De AIA is de brancheorganisatie voor architecten in de Verenigde Staten van Amerika, ook met Amerikaanse leden die werkzaam zijn over de hele wereld. Gerry Meagher, architect-directeur, is sinds 1988 lid van de AIA en sinds 1991 lid van kring Continental Europe. Tussen 2005 en 2010 was Gerry lid van het bestuur van AIA Continental Europe.

 

Circulair Friesland

Circulair Friesland is een netwerk van meer dan 100 bedrijven, kennisinstellingen, overheden en (maatschappelijke-) organisaties dat zich inzet voor de circulaire economie in Fryslân.

 

 

 

 

Culturele Hoofdstad 2018

Alynia is sinds augustus 2017 lid van de Club van 2018, een breed netwerk van bedrijven die de doelstelling van de Culturele Hoofdstad 2018 organisatie van harte ondersteunen. Wij nemen deel aan activiteiten die de kracht van de eigen provincie etaleren.

 

 

 

 

 

Tall Ships Harlingen

Eerst gehouden in 2014, The Tall Ships Races is een vierjaarlijks evenement met een missie: de persoonlijke ontwikkeling en opleiding van jongeren door het bieden van unieke zeiltrainingen, ongeacht nationaliteit, cultuur, religie, geslacht of sociale achtergrond. Daarnaast promoot Tall Ships de bruisende stad Harlingen, thuis basis van Alynia, bedrijfssponsor van het evenement. Tall Ships Harlingen is tevens gelieerd met het evenement Culturele Hoofdstad 2018

 

 

 

Erkend Leerplaats

In de loop der jaren heeft menige student bouwkunde van de MBO- en HBO scholen van Friesland een stageplek bij Alynia kunnen invullen. Wij nemen onze rol als mentor van jong talent serieus en proberen alle stagiaires ervaring te laten doen met meerdere facetten van het vak. Zo ontwikkelen we zowel ons eigen bureau als de branche in het Noorden.>

 

Ondersteuning maatschappelijke organisaties

Alynia ondersteunt van harte de volgende lokale en regionale organisaties met donaties van geld maar ook diensten:

  • Stichting Ondersteuning Gehandicapten
  • Stichting Veilig Onderwijs
  • Visserijdagen Harlingen
  • Bevrijdingsfestival Leeuwarden
  • Agrarische Dagen Franeker
  • Instandhouding Grote Kerk Harlingen
  • Oer ’t Dok 2017 Harlingen
Lidmaatschap organisaties

Alynia is tevens lid van de volgende organisaties:

– Lighthouse Club, afdeling Friesland
– Commerciële Club Noordwest Friesland
– Friese Bouwkring
– Ondernemend Harlingen