Rabobank Franeker

De nieuwbouw van de Rabobank in Franeker is gelegen bij de entree van de stad vanaf de A 31. Het gebouw zelf heeft een regionale functie met bezoekers uit een wijde omgeving. Kenmerkend aan de locatie is dat ze juist aan de zichtzijden ingesloten wordt door rijen bomen en bosjes. Dit ontwerp richt zich op de opening in de bomenrij aan de noordwest zijde van de locatie. De ontsluiting van de locatie gebeurt vanaf de nieuwe rondlopende weg Het Want. Vanaf hier gezien vormen de bomen juist een mooie begrenzing van het terrein. Een knik in het gebouw vormt aan deze zijde, in de ‘oksel’, een natuurlijke en direct herkenbare plaats voor de entree. Het gebouw is opgetrokken in paarsrood metselwerk met een antraciet plint, met accenten van hout en aluminium.

samenwerking (interieurs) met 19 Het Atelier

Locatie
Franeker
Opdrachtgever
Rabobank Leeuwarden Noordwest Friesland
Programma
2.400 m2 kantoorruimte