De Drie Tenoren Heerenveen

Het ensemble van de drie kantoorgebouwen Ventus, Priore en Rabobank, is gesitueerd aan de noordkant van Sportstad Heerenveen. De drie gebouwen zijn als individuele expressies ontworpen, maar staan op een gezamenlijk, groene plint waaronder een deel van het parkeren gesitueerd is. De gebouwen kennen een variatie aan materialen, met een gemeenschappelijke, donkere kleurstelling. Het project is gebouwd met gebruik van diverse duurzame methoden en technieken en heeft als eerste project in Friesland een ‘Groenfinanciering’ ontvangen. O.a. is het gebouw 30% energiezuiniger dan de eisen van bouwbesluit, wordt alleen duurzaam hout toegepast, zijn waterbesparende maatregelen genomen en is gebruik gemaakt van duurzame energiebronnen.

Locatie
Heerenveen
Opdrachtgever
Kostenmaatschap P3
Programma
ca. 13.500 m2 kantoorruimte plus parkeerplint