De Eastergoa Overijsselselaan Leeuwarden

Het plan, wat is ontwikkeld met Friso Bouwgroep, bestaat uit een ontwikkeling van 25 appartementen aan de Overijsselselaan te Leeuwarden. De nieuwe bebouwing probeert grip te krijgen op het ruige Fryske landschap. Met respect voor het belang en de ruige lading van de bestaande plek leidde tot de keuze voor architectuur, dat goed ingepast en verankerd is aan de omgeving. Er is gekozen voor een robuuste gelede gevel met veel repetitie. De grote raampartijen repeterend over de breedte van de gevel. Waar geen kozijnen zijn geplaatst wordt de repetitie voortgezet door terug liggend metselwerk. Hiermee wordt een samenhangend en alzijdig beeld gecreëerd, zowel vanaf het binnengebied als vanaf de Overijsselse laan en de Molkekelder. Er is gekozen voor stoere en robuuste materialen, zoals baksteen en beton. De materialen hebben daarentegen een warme en rustige kleurstelling.

Locatie
Leeuwarden
Opdrachtgever
Gemeente Leeuwarden
Programma
25 appartementen