Ontwikkeling Nieuw Vossepark Leeuwarden

In 2011 is begonnen met het herontwikkelen van het terrein van de voormalige HTS in de Leeuwarder wijk Vossepark. Als sluitstuk langs de rand van de wijk zijn 16 grote stadswoningen gebouwd. De woningen zijn verankerd in de wijk door een traditionele vormgeving, maar hebben tegelijkertijd een eigen gezicht, door het gebruik van een antraciete baksteen met betonnen accenten. De woningen hebben een toplaag van stucwerk en aluminium met als opvallende accent gouden ballen boven de entrees. De begane grond is een halfmeter boven straatniveau getild met daarvoor een verhoogd terras, om een overgang te maken tussen openbaar en prive. De twee blokken worden met letterlijk afgerond met grote stenen erkers.

Locatie
Leeuwarden
Opdrachtgever
Nieuw Vossepark B.V.
Programma
16 stadswoningen