Entrepot Harlingen

De Gemeente Harlingen heeft veel geld en energie gestoken in het revitaliseren van het gebied rondom de Nieuwe Willemshaven . Belangrijk onderdeel daarvan is het Entrepot-gebouw, waar vroeger goederentreinen naar toe reden. Dit gebouw is in 2017 gerenoveerd naar ontwerp van collega Penta Architecten en geschikt gemaakt voor bijeenkomsten en het opvangen van toeristen die via cruiseship aanmeren in Harlingen. Om het gebouw beter toegankelijk te maken is besloten aan de havenkant een hellingbaan toe te voegen met tevens een terrasfunctie, waardoor de bijeenkomst functie versterkt kon worden. In het ontwerp is gekozen om zoveel mogelijk circulaire en natuurlijke materialen toe te passen. Voor het terrasvloer en hellingbaan zijn stelconplaten gebruikt, goed te hergebruiken en ook een verwijzing naar de vroegere functie als perron. De wanden en publieksbankje zijn van duurzaam hout, terwijl de traptreden van gerecyclede kunststof met houtvezel.

Locatie
Harlingen
Opdrachtgever
Gemeente Harlingen
Programma
Bijeenkomstfunctie