Over ons

Alynia is een architecten- en adviesbureau met ruim 40 jaar ervaring. In ons werk zijn wij voortdurend op zoek naar een optimale vertaling van de opdracht, met nadrukkelijk aandacht voor opdrachtgever, gebruiker en omgeving. Tijdens deze zoektocht gebruiken wij onze ervaring, opgedaan in een scala aan projecten van diverse aard en schaal. Wij staan altijd open voor nieuwe ideeën en technieken, ingegeven door onze innovatiedrang, maar altijd met het oog op verbetering. Deze kennis gebruiken we om voor onze opdrachtgevers het best mogelijke resultaat te realiseren.

Diversiteit

Kenmerkend voor Alynia is een grote diversiteit in projecten in sectoren als woningbouw, kantoren, bedrijfsgebouwen, zorg, onderwijs, sport en recreatie. Alynia heeft landelijk en internationale ervaring in grootschalige sportcomplexen en hotel- en recreatiecomplexen. Projecten komen in alle soorten en maten, als nieuwbouw en als renovatie, ‘inbrei’-locaties en uitbreidingswijken en we beheersen alle facetten van het proces, van ontwerp tot realisatie en onderhoud. Van de diversiteit aan projecttypes worden wij als bureau sterker.

Teamspelers

Wij werken samen met opdrachtgever en externe adviseurs om een project van initiatief tot oplevering te kunnen realiseren. We kunnen ook een project in ‘total engineering’ aanbieden, waarbij Alynia fungeert als centraal aanspreekpunt voor de opdrachtgever fungeert. Door ons kwaliteitssysteem kunnen wij de opdrachtgever een strak ontwerpproces bieden, waarbij rekening wordt gehouden met budget en kwaliteit. Het resultaat voor opdrachtgever en gebruiker staat bij Alynia voorop.

 

Duurzaamheid

Projecten als Gelredome en Sportstad Heerenveen waren baanbrekend voor het gebruik van duurzame (energie-) oplossingen en waren gekenmerkt door innovatie en ambitie. Het thema duurzaamheid is alleen maar verder verankerd in ons denken en ons doen. We werken intensief samen met onze bouwpartners met als doel de meest duurzame ontwerpkeuzes te maken. Wij willen graag gebouwen creëren die in harmonie staan met hun omgeving, lang en flexibel kunnen functioneren en mooi en natuurlijk oud kunnen worden.

Bouwproces in BIM

Alynia werkt sinds 2009 met Revit 3D tekensoftware, en sinds 2011 zijn wij ook betrokken bij meer dan 50 projecten die met een BIM-proces zijn of worden uitgewerkt en gerealiseerd. BIM staat voor Building Information Modelling en speelt een steeds belangrijkere rol in hedendaagse bouwprojecten. Door BIM wordt het bouwproces sterk geoptimaliseerd, met een hogere bouwsnelheid en een reductie van faalkosten. Alynia heeft zich bewezen als landelijk specialist op dit gebied en breidt haar kennis van BIM voortdurend verder uit.